SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum

OM kód: 203059/006 | 4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

Intézmény logo

Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatok

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján!

Talán egy-két információból már kiderült az Ön számára, hogy népes kis közösségünk van. Jelenleg több, mint 600 nappalis és felnőttképzési szerződéssel rendelkező tanuló tanul intézményünk falai között, akiket 43 főállású és 7 óraadó oktató tanít nap mint nap a választott szakmára és egyéb tudományokra. A 37 osztály közül 7-ben érettségi, 12-ben szakmai vizsgával zárják a tanulók a középiskolás éveket. 18 osztályunkban esti tanrend szerint felnőttek oktatása zajlik, ebből 1 osztály érettségivel, 17 osztály pedig szakmai vizsgával zárja tanulmányait. A technikusok megismerkedhetnek a kereskedelem, az informatika és távközlés, a gépészet, a rendészet és közszolgálat, a gazdálkodás és menedzsment, valamint a szociális ágazat nyújtotta szépségekkel. A szorgalmas, kitartó diákok ECDL vizsgát és nyelvvizsgát szerezhetnek. A szakképző iskolában 13 szakma (kereskedelmi értékesítő, szociális ápoló és gondozó, divatszabó, asztalos, kőműves, burkoló, karosszérialakatos, hegesztő, villanyszerelő, rendészeti őr, ipari gépész, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő) rejtelmeit sajátíthatják el a fiatalok és a tanulnivágyó felnőttek választásuktól függően.
A mindennapi, kötelező tanórai tevékenységen kívül is mozgalmas diákélet folyik az iskolában. Egyes programjaink a tanulást, az eredményes munkát segítik, mely során kitekintést nyerhetnek a fiataljaink a világra, tájékozottságukat, ismereteiket bővíthetik, miközben a kellemes időtöltés is biztosított. Tanulóink eljutottak korábban Erdélybe, ahol a fafaragás szépségeivel és gyakorlatával ismerkedhettek meg, 4 hétig Németországban a modern villamossági berendezéseket és technológiákat tanulmányozhatták, Spanyolországban a szociális szférába nyertek bepillantást, síelni tanultak Szlovákiában.
A hétköznapjainkat színesítik a rendszeres színház, kiállítás- és múzeumlátogatások és természetesen az osztálykirándulások. Az iskolai programok, rendezvények, versenyek, sportlehetőségek is a diákjaink kibontakozását, tehetségük, képességeik fejlesztését, azok megvillantását biztosítják. A Bethlen- és diáknapon ügyességüket, erejüket mérhetik össze különböző sportvetélkedőkön, képességeiket, felkészültségüket a tantárgyi játékos versenyeken, főzéstudományukat, és minden évben megválasztjuk a legszebben éneklő Suli-sztárt is.
Iskolánk büszkesége a Centrum Futsal bajnokság szervezése, mely az országban egyedülálló kezdeményezés. Célja a szakképzési centrumok tagintézményeit képviselő futsal csapatok megmérettetése. A kezdetektől, azaz a 2017-2018-as tanév óta a finálénak, azaz az országos döntőnek jó házigazdaként a Bethlen adja a helyet.
Jó tájékozódást, bolyongást kívánok honlapunkon, ahol a fent említett információkról bővebben olvashat, betekintést nyerhet fotókon, írásokon, ismertetőkön keresztül a Bethlenes diákok iskolai életébe.

Kiss Zoltánné
igazgató

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum


Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

Telefon: +36 (42) 281-297

E-mail: szakkepzo@bethlennyirbator.hu

OM azonosító: 203059/006


2024Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium