SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum

OM kód: 203059/006 | 4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

Intézmény logo

Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

KOLLÉGIUM

KOLLÉGIUM

Kollégium

 

Ajánló

Kollégiumunk Nyírbátor szívében, a város legszebb részén helyezkedik el, közvetlenül a várostörténeti sétány, és a Papok rétje találkozásánál, rendezett, parkosított környezetben.

A kollégium a tanítás utáni időben családias környezetet biztosít diákjaink számára. Az épület igen jó felszereltségnek örvend. Modern berendezésű, mindennel ellátott teakonyha áll a tanulók rendelkezésére. A konditermünkben minden izom megmozgatására alkalmas gépek és súlyzók találhatóak.

A tanulók délutánjait szakkörökkel színesítjük. Szabadon választhatnak a rejtvényfejtő, a sport (íjászat, asztalitenisz), a kézműves, és a történelem szakkörök között, továbbá heti rendszerességgel járunk a gyerekekkel focizni a városi futballpályára, és szervezünk filmklubot. A diákok tanulásához minden biztosított intézményünkben. Szilencium alatt készülnek a tanulók az elméleti órákra, emellett lehetőségük van korrepetálásra magyar, német, történelem, földrajz és természetismeret tantárgyakból. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanulói lemorzsolódás elkerülésére, és a bukások kiküszöbölésére. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, biciklitúrákat, fürdőzést a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe. Minden évben ellátogatunk a nyíregyházi karácsonyi vásárba, és mozi látogatással zárjuk azt az estét.

A kollégiumban minden évben megtartjuk hagyományos rendezvényeinket. Farsangot szervezünk, Nőnapon ünnepeljük a lányokat, nőket, játékos vetélkedőkkel tarkítjuk a délutánokat, és meghitt hangulatban készülünk a Karácsonyra.

Fotók a Galériában!

További tudnivalók!

Kollégiumunk 120 fős vegyes, fiú-lány diákotthonként szolgálja a középiskolánk vidéki tanulóinak elhelyezésétIntézményünkben háromágyas szobákban biztosítjuk a kollégisták elhelyezését. Szintenként a közös zuhanyozó, mosdó és WC a folyosóról nyílik. Az intézmény ebédlőjében napi háromszori étkezési lehetőséget biztosítunk.

  • A középiskolás kollégiumi ellátás ingyenes, csak étkezési térítési díjat kell fizetni.
  • A délutáni és esti tanuláshoz tanulószoba, illetve külön helyiségek állnak rendelkezésre. A tanulásban segítséget nyújtanak kollégiumi nevelőtanáraink különböző fejlesztő, felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokon, igény szerint egyénileg és kiscsoportokban egyaránt.
  • Sportolási, szórakozási lehetőségek az intézmény területén: íjászat, konditerem, asztalitenisz, biliárd, szabadtéri kosárlabda pálya,  labdarúgás, internetezési lehetőség, wifi elérhetőség, tv-szoba, zeneszoba, könyvtárszoba, filmklub, kézműves foglalkozás.
  • Diákjainknak ismeretterjesztő kirándulásokat szervezünk, részt veszünk országos és megyei versenyeken, színvonalas kollégiumi rendezvényeket rendezünk, bűnmegelőzési és pályaválasztási témakörökben előadásokkal segítünk a diákoknak jövőképük kialakításában. Népszerűek a közös kerékpározások, fagylaltozások, strand látogatások. Hagyományos rendezvényeink a Mikulás nap, karácsonyi ünnepség, farsang, kollégiumi hétvégék, közös főzés.
  • A választható kollégiumi szakköri foglalkozások kínálatát minden tanévben diákjaink igényeihez igazodva alakítjuk. Kedvelt foglalkozásaink: az irodalom, történelem és matematika fejlesztő foglakozások, filmklub, kézműves foglalkozás, főző szakkör. 

A kollégium házirendje ezen a linken érhető el.


Partnereink

SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum


Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

Telefon: +36 (42) 281-297

E-mail: szakkepzo@bethlennyirbator.hu

OM azonosító: 203059/006


2024Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium