SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum

OM kód: 203059/006 | 4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

Intézmény logo

Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. júl. 3.


admin

  Honvéd Kadét Program

  A Honvéd Kadét Program partneriskolája lett a Bethlen

  Honvéd Kadét Program

  Régóta dédelgetett álmunk vált ma valóra. A Magyar Honvédség vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred és a Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium között együttműködési megállapodás aláírására került sor, melynek értelmében iskolánk csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

  A program céljai között a hazaszeretetre nevelés mellett a honvédelmi ismeretek terjesztése és a katonai pálya reális bemutatása szerepel. Nem katonai kiképzésről van szó, hanem önkéntes együttműködésről, melynek keretében választható érettségi tárgyként kínál ismereteket a program. A képzésben részt vevők a civil életben is hasznos ismereteket kapnak. Fontos cél, hogy tudatosuljon diákjainkban a haza szeretetének és védelmének fontossága, valamint segítsük a fiatalok felelős állampolgárrá nevelését. A felnövekvő nemzedékek hazafias, honvédelmi nevelésének elősegítése valós társadalmi igény, melyet a Honvédelmi Minisztérium ezen programon keresztül végez.

  Az együttműködést nem jöhetett volna létre, ha nem kapunk támogatást a Mátészalkai Szakképzési Centrum vezetőségétől: Rostás János Tibor kancellár úrtól és Végh Attila főigazgató úrtól.

  A rendezvényen vendégünként köszönthettük Dr. Simon Miklós urat, térségünk országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökét; Orosz Antal alezredes urat, a Magyar Honvédség vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred ezredparancsnokát; Kis Ákos osztályvezető urat, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztály vezetőjét; Gramantik Zoltán urat, Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelés Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztályának tanácsosát, szakreferensét.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Nyári ügyelet

  Nyári ügyelet

  Nyári nyitvatartás, ügyfélfogadás

  2024. júl. 1.


  admin

  Beiratkozás 9. évfolyamra

  Beiratkozás 9. évfolyamra

  Kedves Szülők! Kedves leendő Bethlenes diákok! Az alábbi tájékoztatót ajánljuk figyelmükbe!

  2024. jún. 6.


  admin

  Honvéd Kadét versenyen a BETHLEN

  Honvéd Kadét versenyen a BETHLEN

  Siker a Kadétok között

  2024. jún. 5.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Mátészalkai Szakképzési Centrum


  Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  4300 Nyírbátor Füveskert u. 9.

  Telefon: +36 (42) 281-297

  E-mail: szakkepzo@bethlennyirbator.hu

  OM azonosító: 203059/006


  2024Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium