Üdvözöljük honlapunkon!
Bethlen Gábor Technikum

Igazgatói köszöntő

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntelek iskolánk honlapján! Talán egy-két információból már kiderült számodra, hogy népes kis közösségünk van. Jelenleg több, mint 700 tanuló tanul intézményünk falai között, akiket 51 oktató tanít nap mint nap a választott szakmára és egyéb tudományokra. A 39 osztály közül 9-ben érettségi, 14-ben szakmai vizsgával zárják a tanulók a középiskolás éveket. 16 osztályunkban esti tanrend szerint felnőttek oktatása zajlik, ebből 1 osztály érettségivel, 15 osztály pedig szakmai vizsgával zárja tanulmányait. A technikusok megismerkedhetnek a kereskedelem, az informatika és távközlés, a rendészet és közszolgálat, a gazdálkodás és menedzsment, valamint a szociális ágazat nyújtotta szépségekkel. A szorgalmas, kitartó diákok ECDL vizsgát és nyelvvizsgát szerezhetnek. A szakképző iskolában 11 szakma (kereskedelmi értékesítő, szociális ápoló és gondozó, divatszabó, asztalos, kőműves, burkoló, karosszérialakatos, hegesztő, villanyszerelő, rendészeti őr, ipari gépész) rejtelmeit sajátíthatják el a fiatalok választásuktól függően.
A mindennapi, kötelező tanórai tevékenységen kívül is mozgalmas diákélet folyik az iskolában. Egyes programjaink a tanulást, az eredményes munkát segítik, mely során kitekintést nyerhetnek a fiataljaink a világra, tájékozottságukat, ismereteiket bővíthetik, miközben a kellemes időtöltés is biztosított. Tanulóink eljutottak korábban Erdélybe, ahol a fafaragás szépségeivel és gyakorlatával ismerkedhettek meg, 4 hétig Németországban a modern villamossági berendezéseket és technológiákat tanulmányozhatták, síelni tanultak Szlovákiában.
A hétköznapjainkat színesítik a rendszeres színház, kiállítás- és múzeumlátogatások és természetesen az osztálykirándulások. Az iskolai programok, rendezvények, versenyek, sportlehetőségek is a diákjaink kibontakozását, tehetségük, képességeik fejlesztését, azok megvillantását biztosítják. A Bethlen- és diáknapon ügyességüket, erejüket mérhetik össze különböző sportvetélkedőkön, képességeiket, felkészültségüket a tantárgyi játékos versenyeken, főzéstudományukat, és minden évben megválasztjuk a legszebben éneklő Suli-sztárt is.
Iskolánk büszkesége a Centrum Futsal bajnokság szervezése, mely az országban egyedülálló kezdeményezés. Célja a szakképzési centrumok tagintézményeit képviselő futsal csapatok megmérettetése. Már 4 éve a finálénak, azaz az országos döntőnek jó házigazdaként a Bethlen adja a helyet.
Tájékozódj, bolyongj a honlapunkon, ahol a fent említett információkról bővebben olvashatsz, betekintést nyerhetsz fotókon, írásokon, ismertetőkön keresztül Bethlenes diákok iskolai életébe.

Kiss Zoltánné
igazgató